1 kuře, máslo, 100 g rajčat, 60 g cibule, 200 ml bílého vína, sůl, pepř.
Kuře navlékneme na otáčecí rožeň a grilujeme za občasného potírání máslem.
Rajčata i cibuli drobně nakrájíme a dusíme v malém množství vývaru na teflonové pánvi doměkka. Osolíme, opepříme a přilijeme víno. Grilované kuře rozporcujeme. Jednotlivé kusy zabalíme do alobalu a ohřejeme. Horkou griláž vyjmeme z fólie, zalijeme omáčkou a podáváme na horkém talíři.
Příloha: topinky, zeleninový salát.
Doba přípravy: 45 minut.
Ke grilování jsou nejžádanější kapouni a pulardi. Kapoun je vykleštěný kohout, pulard je vykličkovaná slípka.
Drůbež musí být po vykuchání dobře očištěná, opálená a čistě opraná.