Grilované kuře s broskvovou omáčkou

Grilované kuře s broskvovou omáčkou

Grilované kuře s broskvovou omáčkou
Grilované kuře s broskvovou omáčkou

Ingredience: kuře, broskve, slunečnicový olej, sůl, rajský protlak, mletá sladká paprika, grilovací koření, třtinový cukr, skořicový cukr, chilli koření, rum, vinný ocet, med

 

 

Postup: I tento recept bude broskvový, ale spolu s masem. Kuřecí maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, rajský protlak, mletá sladká paprika a grilovací koření. V této směsi si necháme kuře přes noc. Další den si rozpálíme gril, kuře si vyndáme z marinády a vložíme, kde grilujeme ze všech stran zprudka. Hotové kuře si dáme na talíře a připravíme si broskvovou omáčku. Máme dvě možnosti – buď použijeme čerstvé, nebo džem. Pokud máme čerstvé, ty se musí omýt pod tekoucí vodou a osušit, pak ještě namlet, prostě to musí být tzv. kaše. Jestliže máme džem, tak ten si rovnou dáme do misky a přidáme třtinový cukr, skořicový cukr, chilli koření, rum, med a vinný ocet. Důkladně rozmícháme a přidáme k masu. Broskve jsou jako téměř každé ovoce tohoto typu poměrně husté a proto je lepší je rozředit, pokud ovšem strávník nechce mít opravdu hustou omáčku. Jestliže si někdo netroufá na rum, protože víme, co se dělo, tak klidně může použít bílé víno nebo vynechat alkohol úplně a použije se mléko, smetana, bílý jogurt a tak podobně.

 

 

Vhodná příloha: omáčky

Related Posts