Ingredience: broskve, slunečnicový olej, sůl, med, broskvová povidla, zakysaná smetana, citrón, mandlové lupínky, brusinky, máta
Postup: Tato sladkost možná bude pro někoho na první pohled vypadat složitější, ale není tomu tak. Jde to opravdu snadno. Čerstvé broskve si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Rozpůlíme a zbavíme pecky. Do misky si dáme med a broskvová povidla. Promícháme a poloviny broskví v této směsi obalíme. Gril si potřeme slunečnicovým olejem a rozpálíme, vkládáme na něj broskve a grilujeme doměkka. Hotové broskve si dáme na talíř a můžeme začít zdobit. Nejprve si dáme do misky zakysanou smetanu, kterou rozšleháme se solí, citrónovou šťávou a kůrou. Nyní si broskve takto připravenou zakysanou smetanou podélně polijeme. Nyní si broskve posypeme mandlovými lupínky, do smetany zabodneme tři kousky brusinek a na závěr zapíchneme mátové lístky. A je hotovo, takže nic složitého. Brusinky nejsou až tak obvyklé v našich končinách. Někteří lidé, spíše většina, je moc nemusí, znají tak maximálně džem, který se dává na svíčkovou. To je ale chyba, protože jsou velmi blahodárné na zdraví, například působí jako prevence proti rakovině. Dokonce jsou prevencí proti kardiovaskulárním chorobám a mnoho dalšího.
Vhodná příloha: smetana, brusinky