Grilované kuřecí kousky na citrónové marinádě

Grilované kuřecí kousky na citrónové marinádě

Grilované kuřecí kousky na citrónové marinádě
Grilované kuřecí kousky na citrónové marinádě

Ingredience: 300 g kuřecích kousků, olivový olej, sůl, citrón, plnotučná hořčice, meloun, šunka, smetana ke šlehání 33 %, kečup, kari koření, zelená paprika

 

 

Postup: Kuřata jsou nejoblíbenější drůbeží na českém stole a dneska budou opět jiná. Nejprve si kuřecí kousky omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si jednoduchou marinádu – olivový olej, sůl, plnotučná hořčice, citrónová šťáva a kůra. V této směsi necháme kuřecí kousky přes noc. Další den si rozpálíme gril, kuřata vyndáme z marinády a vkládáme, přičemž grilujeme zprudka. Hotové kuřecí kousky si vytáhneme na talíř a můžeme připravovat přílohu. Jelikož jsou velká horka, tak příloha se bude skládat z melounu. Meloun omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme ho na porce, zbavíme semen a kůry. Když se podaří, mohou se kousky melounu nakrájet i na plátky. Plátky melounu a šunky dáme na talíř, ozdobíme šlehačkou vyšlehanou ze smetany ke šlehání, kterou ještě ochutíme kečupem a promícháme s kořením kari. Povrch se na závěr ozdobí zelenou paprikou, kterou rozkrojíme, vyndáme semínka, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na proužky. Je to dosti netradiční příloha, ale meloun dokáže organismus osvěžit a navíc má i vitamíny, prospěšné zdraví.

 

 

Vhodná příloha: ovoce

Related Posts