Grilované kuřecí kousky s ochuceným máslem

Grilované kuřecí kousky s ochuceným máslem

Grilované kuřecí kousky s ochuceným máslem
Grilované kuřecí kousky s ochuceným máslem

Ingredience: 300 g kuřecího masa, slunečnicový olej, sůl, česnek, mletá pálivá paprika, mletý pepř, máslo, máta, plnotučná hořčice, dijonská hořčice, rajčatový protlak, bazalka, bílé víno, cibule

 

 

Postup: Tentokrát bude kuřecí maso naložené v trochu ostřejší marinádě a doplněno bude speciálními másly. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, utřený česnek, mletá pálivá paprika a mletý pepř. V této marinádě necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso vytažené z marinády na něj vkládáme, kde grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíře a připravíme si máslo. Bude to více druhů. Začneme tím s přídavkem máty. Tu si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Máslo si v misce smícháme s nasekanou mátou, osolíme, promícháme a první kus je hotový. Další máslo je s přídavkem hořčice. Máslo si dáme do misky, přidáme plnotučnou hořčici, dijonskou hořčici, osolíme, promícháme a druhý kus si můžeme přidat. Další typ másla je s rajčatovým protlakem. Ten si smícháme v misce s máslem, česnekem, najemno nasekanou bazalkou, která je omytá pod tekoucí vodou a osušená, osolíme a vše spolu promícháme. A ještě jeden typ si ukážeme – s alkoholem. Máslo si smícháme s bílým vínem a nadrobno nasekanou cibulí. Z těchto másel si můžeme vybrat, do jakého si budeme kuřecí kousky tzv. namáčet.

 

 

Vhodná příloha: ochucená másla

Related Posts