Ingredience: 300 g kuřecího masa, slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, plnotučná hořčice, citrón, sterilovaná kukuřice, rajčata, zelená pálivá paprička, řapíkatý celer, cibule, voda, máslo, zakysaná smetana, mléko, vejce, provensálské koření, tvrdý sýr, broskve
Postup: Tento recept bude velmi jednoduchý – maso bude v jemné marinádě, zato obloha bude trochu pálivá. Takže kuřecí maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, plnotučná hořčice a citrónová šťáva. V této směsi, jelikož je jemná, necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíř a nandáme si oblohu. Jako první si scedíme sterilovanou kukuřici, kterou položíme k masu. Dále si omyjeme rajčata se zelenou pálivou papričkou, osušíme, rajčata nakrájíme na kolečka a chilli papričky položíme na maso vcelku. A přejdeme zvolna k příloze. Řapíkatý celer, rajčata a oloupanou cibuli si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Celer nakrájíme na menší kousky a povaříme pět minut v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Vychladlý vložíme do máslem vymaštěného pekáčku. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Cibuli si nakrájíme na menší kostičky, rajčata a broskve spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Rajčata i cibuli přidáme do pekáčku. Smícháme zakysanou smetanu, mléko, vejce, provensálské koření a touto směsí zeleninu zalijeme. Zasypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme péct do trouby dozlatova. Kdo by tam sýr nechtěl, nemusí si ho tam dávat.
Vhodná příloha: zelenina