Ingredience: 1 celé kuře, slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, rajský protlak, jalovčinky, tymián, rozmarýn, mletá skořice, brusinkový džem, šafrán, zázvor, bobkový list, kurkuma, ledový salát, brusinky, pomeranč
Postup: Kuře je jedno z nejklasičtějších mas na způsob úpravy grilováním, kromě jiného a dnes to bude taková jiná verze. Na divoko proto, že koření by se normálně týkalo spíše zvěřiny, takže se hned na to podíváme. Kuře si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nyní si svážeme nohy, a to potravinářským motouzem či potravinářskými gumičkami, to je vcelku jedno. Dělá se to z důvodu, aby kuře, či lépe řečeno nohy, držely svůj tvar. Nyní si nachystáme směs na potírání. Do misky si dáme slunečnicový olej, sůl, mletou sladkou papriku, rajský protlak, tymián, rozmarýn, mletá skořice, jalovčinky, brusinkový džem, šafrán, zázvor, bobkový list a kurkuma. Kuře si potřeme slunečnicovým olejem a dáme ho na rozpálený gril. Začneme grilovat zlehka a během procesu potíráme připravenou směsí. Trvá to tak dlouho, dokud kuře nebude měkké. Hotové si dáme na talíř a připravíme si zeleninu. Ledový salát si omyjeme pod tekoucí vodou a trochu natrháme. Takto připravené dáme pod kuře, které ještě můžeme ozdobit brusinkami. Navíc si vezmeme pomeranč, který omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kolečka. rozprostřeme okolo kuřete.
Vhodná příloha: zelenina