
Ingredience: 500g krůtího masa, 60g strouhanky, 1 vejce, 1 lžíce (polévková) medu, 1 lžíce krémžské hořčice, 1 lžíce plnotučné hořčice, muškátový oříšek, sůl, pepř, 1 cibule
Postup: Ještě před začátkem grilování si namočíme špejle, nebo bambusové tyčky na 2-3 hodiny do vody. Krůtí maso si nameleme na nejjemnější stupeň a vložíme do misky. V misce k masu přidáme vejce, oba druhy hořčice, med, najemno nakrájenou cibuli, špetku muškátového oříšku, strouhanku, sůl a pepř. Všechny ingredience dokonale promícháme. Připravené špejle nebo tyče obalíme masovou směsí do 2/3 jejich délky a vkládáme na rozpálený gril. Maso nemusíme tvarovat do žádného tvaru- stačí jen, aby byla špejle dokonale obalená. Grilujeme 4-5 minut a otáčíme ze všech stran. Podáváme v misce a každý host si může vzít svou špejli.
Vhodná příloha: opečená celozrnná bageta zakápnutá olivovým olejem