Grilovaná žebra

Grilovaná vepřová žebra v s ostrou brusinkovou omáčkou

Grilovaná žebra
Grilovaná žebra

Ingredience: 400g vepřových žebírek s kostí,  50g konzervovaných brusinek, 1 jarní cibulka, 1 ostřejší chilli paprička, barevný pepř, sůl, olej, snítka rozmarýnu.

 Postup: Jarní cibulku si pokrájíme najemno a smícháme s najemno nakrájenou chilli papričkou. Na cibuli s papričkou vyklopíme konzervované brusinky a řádně promícháme. Nakonec do směsi přidáme čerstvě nadrcený barevný pepř, sůl a nadrcenou snítku rozmarýnu.Do této směsi vkládáme vepřová žebírka a necháme marinovat 2 hodiny. Díky kombinaci ostré a sladké chuti maso dokonale prokřehne, lépe se griluje a nezůstává vysušené. Po uplynutí dvou hodin vyjmeme maso z misky, pečlivě očistíme od brusinek, které dáme zpět do misky. Po osušení maso potřeme olejem a vkládáme na gril, kde grilujeme 6 minut z obou stran.Zbylou směs brusinek, cibule a koření rozmícháme do hladka a okořeníme podle chuti. Pokud je směs moc hustá, lze ji zjemnit olejem. Tato směs poslouží jako studená omáčka k pro grilovaná žebra

 Vhodná příloha: domácí cibulový chléb

Related Posts