Grilované plátky mletého krůtího masa s česnekovým dresingem a chřestem

Grilled steaks, French fries and vegetablesIngredience: 400g mletého krůtího masa, 12 tyčinek chřestu, 60ml majonézy, 4 stroužky česneku, 1 namočený rohlík v mléce, 2 vejce, lžička mletého kmínu, snítka estragonu, sůl, pepř

 

Postup: Do mletého masa vmícháme vejce, namočený rohlík, nasekaný estragon, kmín, 2 stroužky česneku, sůl a pepř. Dochutíme podle chuti a necháme 1 hodinu uležet v chladu. Mezitím si ve slané vodě spaříme chřest, oloupeme ho a necháme zchladit. Do misky si nabereme majonézu a smícháme s prolisovaným česnekem a solí. Když je maso uleželé, tvarujeme do bochánků velikosti dlaně a vkládáme na gril. Grilujeme 4 minuty z obou stran. Před vyjmutím masa z grilu necháme 1-2 minuty zlehka grilovat i chřest, aby chytil lepší vůni. Při podávání dáme na talíř i s česnekovým dresingem, aby si host mohl namáčet maso i chřest.

© Jacek Chabraszewski – Fotolia.com

Vhodná příloha: pečivo, zeleninový salát, hranolky

Related Posts