Ingredience: 300 g krůtího masa, slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, červené víno, česnek, rajčata, brambory, mrkev, petržel, ocet, kopr, petrželka, kečup
Postup: Dnes se opět zaměříme na špíz, ale tentokrát bude hrát prim maso z krůty. Takže to si omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Nachystáme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, utřený česnek a červené víno. V této směsi necháme maso dva dny – 48 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a nachystáme si rajčata. Ta omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Obalíme je v marinádě. Na špejle nejprve dáme maso a pak rajče. Takto to střídáme, dokud nebude jehla zcela zaplněná. Vložíme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíř, ozdobíme salátem a přejdeme k příloze. Tou bude bramborový salát. Brambory si uvaříme v osolené vodě doměkka. Vychladlé si nakrájíme na menší kousky, dáme do misky, přidáme najemno nakrájenou uvařenou mrkev, to samé co se týká i petržele, dále zalijeme octem, přidáme najemno nasekaný kopr a též petrželku, důkladně promícháme a podle potřeby ještě osolíme. Můžeme podávat ke špízům. Nejedná se o úplně klasický bramborový salát s majonézou, ale o dost jemnější verzi. Kdo chce, může si ještě nachystat na namáčení kečup.
Vhodná příloha: bramborový salát