4 holoubata, 100 g slaniny, sůl, mletý pepř, nové koření, 2 dl červeného vína.
Očištěná a vykuchaná holoubata opláchneme a zbavíme nohou a krku. Rozpůlíme, zbavíme vnitřních kostí a prošpikujeme slaninou nakrájenou na nudličky. Okořeníme mletým pepřem a novým kořením, polijeme červeným vínem a necháme odležet na chladném místě. Odleželá holoubata srovnáme na grilovací rošt vnitřní stranou nahoru a po každé straně grilujeme 5 minut. Hotová holoubata polijeme odkapanou šťávou.
Příloha: opečené brambory, salát z rajčat.
Doba přípravy: 40 minut.
Libová masa připravená ke grilování, zejména pak drůbež, můžeme obalit tenkými plátky slaniny nebo tučnými odřezky od šunky a ovázat nití. Maso nezapomeneme potřít vhodným kořením nebo marinádou. Hotová griláž bude velmi aromatická a maso šťavnaté.