Pikantní šunka na rožni

300 g ementálu, 300 g šunky, 2 rajčata, špetka soli, ½ šálku mandarinek z konzervy, špetka zázvoru, 1 lžíce oleje

Ementál a šunku nakrájíme na stejně veliké kostky, každou asi tak na půl sousta. Rajčata omyjeme, osušíme, rozkrájíme na osminky a osolíme. Kostky sýra, šunky, části rajčat a kousky mandarinek rozdělíme střídavě na 4 grilovací jehly. Zázvor smícháme s olejem. Jehly grilujeme v elektrickém grilu nebo na roštu grilu s dřevěným uhlím za častého otáčení a potírání okořeněným olejem tak dlouho, až sýr začne měknout.

Příloha: toasty z bílého chleba s máslem.

Doba přípravy: 20 minut.

Related Posts

Domácí turistický salám

Suroviny na 5 kg 1,2 kg libového hovězího (naloženého) 1 kg hovězích výřezů 1 kg hovězí kýty (mladší maso) 0,8

Domácí šunka

[caption id="attachment_5285" align="alignright" width="300"] Hotová domácí šunka[/caption] Suroviny 10 kg libového vepřového, nejlépe z kýty, ale může být například i
Domácí habanossi

Domácí habanossi

[caption id="attachment_5277" align="alignright" width="300"] Domácí habanossi[/caption] Suroviny Skopová střeva v kalibru 20-22 mm 1 kg hovězí přední 1,3 kg ořezky

Domácí uherská klobása

[caption id="attachment_5273" align="alignright" width="300"] Domácí uherská klobása[/caption] Suroviny Na 10 kg uherských klobás budeme potřebovat: 4 kg vepřové plece 5