Ingredience: 4 kuřecí stehna, 200g másla, 2 citrony, 20g kopru, bazalka, sůl, pepř, mletá sladká paprika, smetana, olej.
Postup: Kuřecí stehna si očistíme a osušíme. Připravená stehna zakápneme šťávou z ½ citronu, osolíme opepříme, zasypeme mletou paprikou, přidáme bazalku a zalijeme olejem. Stehna necháme ztuhnout v chladu minimálně hodinu. Mezitím si do misky dáme připravené povolené máslo. Do másla nastrouháme citronovou kůru a vymačkáme šťávu z druhé poloviny citronu. Připravený kopr si rozsekáme na menší části a přidáme k máslu. Celou směs zjemníme trochou smetany a řádně promícháme. Takto vyrobené citronovo-koprové máslo si zabalíme do potravinové folie ve tvaru úhledných válečků a necháme zchladit. Připravená stehna vyndáme z misky, osušíme a vkládáme na gril. Kuřecí stehna pečeme 8 minut z každé strany. Během grilování stále na stehna nanášíme citronovo-koprové máslo. Máslo stehna zjemní a dodá potřebnou chuť i vůni.
Vhodná příloha: bramborová kaše