Ingredience: 800g krůtích prsou, 4 střední francouzské bagety, 2 hermelíny, 100g sýru eidam, 2 trojúhelníky taveného sýra, 1 šalotka, 30g másla, lžíce domácího grilovacího koření, sůl, pepř, hrstka dlouholisté petržele, olivový olej, 100ml smetany na vaření, hrst směsi koriandru, bazalky a tymiánu.
Postup: Kuřecí maso zbavíme povrchových blan, omyjeme a necháme osušit. Pak maso nakrájíme na kostky a vložíme do misky. Do misky si přidáme nasekanou dlouholistou petržel, grilovací koření, sůl, pepř a zalijeme olivovým olejem. Misku uložíme do chladu a necháme 4 hodiny marinovat. Po uplynutí času si jednotlivé kousky masa napichujeme na namočené špejle nebo na grilovací jehly. Na gril si vložíme grilovací pánev, ve které rozpustíme máslo a orestujeme najemno nakrájenou šalotku. Pak přidáme nahrubo nastrouhané hermelíny, sýr eidam a také tavený sýr. Vše zalijeme smetanou a necháme provářet. Když je obsah pánve zalitý smetanou, vložíme na gril i kuřecí špízy. Ty grilujeme za občasného otáčení 10 minut. Před koncem grilování ještě necháme opéct rozpůlenou bagetu. Vnitřky bagety potíráme směsí másla s nasekanými bylinkami. Bagetu pomažeme hermelínovým přelivem, vložíme do ní špíz a opatrně vyjmeme špejli nebo jehlu. Pak můžeme servírovat.
Vhodná příloha: smažené hranolky nebo bez přílohy