Grilované placky z polenty po indicku

Grilované placky z polenty po indicku

Grilované placky z polenty po indicku
Grilované placky z polenty po indicku

Ingredience: 300g instantní polenty, 600ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 6 stroužků česneku, sůl, pepř, kurkuma, anýz, koriandr, špetku chilli

Na salát: 600g rajčat, 300ml vody, 1lžíce octa, 2 lžíce cukru, pepř, sůl, pažitka

 

Postup: Nejprve přivedeme k varu 600ml vody, kterou osolíme a do osolené vroucí vody vmícháme instantní polentu. Přidáme pepř, prolisovaný česnek, kurkumu, anýzkoriandr a chilli. Vaříme 2 minuty a polenta by měla zhoustnout tak, aby v ní stála vařečka. Polentu zabalíme do potravinářské folie a zabalíme do tvaru knedlíku. Pak necháme 1 hodinu vychladnout v lednici. Mezitím si do misky nakrájíme rajčata na malé kostky. Zalijeme vodou a začneme ochucovat. Přidáme špetku pepře, sůl, 1 lžíci octa a 2 lžíce cukru. Pak salát řádně promícháme a také necháme uležet. Po vychladnutí a ztuhnutí polenty jí nakrájíme na plátky, potřeme olivovým olejem a vložíme na gril. Plátky z polenty grilujeme 5 minut z každé strany. Při servírování nejprve dáme rajčatový salát, na který položíme grilované plátky polenty.

 

Vhodná příloha: bez přílohy

Related Posts

Kynuté indické placky se sýrem Gouda

Kynuté indické placky se sýrem Gouda

[caption id="attachment_3946" align="alignright" width="300"] Kynuté indické placky se sýrem Gouda[/caption] Ingredience: ¾ hrnku vlažného mléka, 3 hrnky hladké mouky, lžička

Bageta s bylinkovým pestem

Ingredience: 4 předpečené francouzské bagety, 4 stroužky česneku Na pesto: olivový olej, 1 jarní cibulka, 12 lístků bazalky, lístky rukoly,