Ingredience: 1 kg kuřete, sůl, olivový olej, citrón, česnek, grilovací koření, barevný pepř, worcester, chilli koření, chilli omáčka, vodka, bílý jogurt, cibule, plnotučná hořčice, větvička rozmarýnu
Postup: V tomto receptu bude hrát prim celé kuře, ale rozdělené na kousky. Je jedno, jestli je koupíme už naporcované nebo to uděláme až doma, ale pokud si někdo na to netroufá, tak si zcela jistě koupí už porcované. Kuře si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si ostrou marinádu, kterou smícháme z těchto surovin – olivový olej, kuličky barevného pepře, worcester, chilli koření, chilli omáčka, grilovací koření, utřený česnek a vodka. Jedná se o dosti ostrou marinádu, avšak i pro tentokrát se bude maso v uvozovkách řečeno povalovat celou noc. Další den si rozpálíme gril a kousky kuřete, které vyndáme z marinády, budeme zprudka grilovat. Když jsou hotové, vyndáme je na talíř, ozdobíme větvičkou rozmarýnu a můžeme podávat s přílohou v podobě omáčky či dipu, například připraveného takto – smícháme bílý jogurt, cibuli nakrájenou velmi nadrobno, plnotučnou hořčici a citrónovou šťávu. Velmi důkladně promícháme a můžeme servírovat ke kouskům kuřete. Je to dost pálivé jídlo, ale právě proto je tu tento dip, který to trošku srazí. Kdo nemusí ostré chutě, tak by raději toto jídlo konzumovat neměl.
Vhodná příloha: dipy, omáčky, pečivo