Makrela na jemný způsob

Makrela na jemný způsob

Makrela na jemný způsob
Makrela na jemný způsob

Ingredience: 300 g makrely, 300 g brambor, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, rajčatový protlak, citrón, česnek, sušený tymián, grilovací koření, máslo,

 

Postup: Makrela bude dnešním dalším receptem, co se týká ryb. Je poměrně snadno k dostání, takže se nikdo nemusí být, že by tento recept nešel realizovat. Navíc to bude velmi jemné díky jeho marinádě. Rybu, pokud možno už bez hlavy a vnitřností, si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si jemnou marinádu – olivový olej, mletá sladká paprika, rajčatový protlak, citrónová šťáva, utřený česnek a tymián. V této směsi necháme rybu pouze dvě hodiny. Chceme, aby to byla opravdu jemná chuť. Po uplynutí této doby rybu vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme jemným způsobem. Hotovou rybu si vytáhneme a připravíme si přílohu. Můžeme si oloupat brambory, které omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Osolíme je a posypeme grilovacím kořením. Vkládáme je do alobalu, který potřeme máslem, a to hojně a pečeme. Trvá to zhruba půl hodiny plus minus. Hotové brambory si můžeme vybrat z alobalu, anebo je tam nechat, ale to je celkem nepraktické, i když každý to může udělat podle svého. Rybu můžeme ještě obložit zeleninou dle vlastního výběru, prostě jako oblohu.

 

Vhodná příloha: dipy, zeleninové saláty, brambory na různé způsoby

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1