Kuře na rožni plněné grilovanou zeleninou

Kuře na rožni plněné grilovanou zeleninou

Kuře na rožni plněné grilovanou zeleninou
Kuře na rožni plněné grilovanou zeleninou

Ingredience: 1 kuře, 2 lžíce domácího grilovacího koření, 1 cuketa, 100g cherry rajčátek, 1 salátová okurka, snítky rozmarýnu, 2 cibule, sůl, pepř, olej, 50g másla, 4 stroužky česneku

 

Postup:  Kuře je zapotřebí 1 den předem naložit do marinády, kterou připravíme smícháním oleje, grilovacího koření, pepře, soli a prolisovaného česneku. Druhý den na rozpálený gril vložíme cukety a okurky společně s kolečky cibule a cherry rajčátky. Vše grilujeme asi 2 minuty z obou stran. Grilovanou zeleninu vložíme dovnitř kuřete. Když je zelenina tepelně upravené, lépe pustí chuť a vůni do kuřecího masa. Kuře zabalíme do alobalu, napíchneme na rožeň a dáme rožnit nad gril nebo nad oheň. Za stálého otáčení kuřete necháme rožnit 50 minut. Pak sundáme alobal a necháme ještě 15 minut opékat bez alobalu. Přitom kuře potíráme zbylou marinádou. Při servírování porcujeme kuře na čtvrtiny a přikládáme také grilovanou zeleninu.

 

Vhodná příloha: grilované brambory, hranolky

Related Posts