Ingredience: 1 celé kuře, slunečnicový olej, sůl, česnek, mletá sladká paprika, sušená petrželka, větvička rozmarýnu, kadeřavý salát, cherry rajčátka, brambory, máslo
Postup: Nachystáme si celé kuře, které se bude potírat. Omyjeme ho pod tekoucí vodou a osušíme. V tomto případě nemusíme svazovat nohy, není to tentokrát potřeba. Smícháme si slunečnicový olej, sůl, utřený česnek, mletou sladkou papriku a sušenou petrželku. Tuto směs rozmícháme a kuře, do kterého vetřeme slunečnicový olej, vložíme na rozpálený gril, kde grilujeme zlehka a během procesu kuře potíráme. Grilujeme úplně doměkka. Hotové si na talíři ozdobíme větvičkou rozmarýnu. Kadeřavý salát a cherry rajčátka si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Naaranžujeme si na talíř ke kuřeti nejprve natrhaný salát a na něj pohodíme cherry rajčátka. A nyní k bramborám. Brambory si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme je na takové klínky, řekněme hranolky. Na pánvi si rozpustíme máslo, do kterého vhodíme brambory, osolíme a smažíme dočervena a doměkka. Hotové brambory si vyndáme na talíř k masu a můžeme je polít zbylým máslem. Takto připravený pokrm už jenom podáváme. Pokud někdo nemá rád zde zmíněnou zeleninu do oblohy, může si ji nahradit svojí oblíbenou.
Vhodná příloha: brambory, zelenina