Ingredience: 400g kuřecích prsou, 400g vepřové kýty, domácí grilovací koření, sůl, pepř, olej
Na dip: 250g rajčat, 100g zelených oliv, špetka pažitky, mletá paprika, olivový olej na zjemnění, sůl, pepř
Postup: Vepřové i kuřecí maso naložíme ve stejné marinádě. Marinádu vytvoříme tak, že do oleje vmícháme grilovací koření, sůl a pepř. Do marinády vložíme oba druhy masa, nakrájené na menší plátky, promícháme a necháme přes noc uležet v chladu. Rajčata si spaříme horkou vodou, aby šla lépe oloupat. Oloupaná rajčata vložíme do misky, kam přidáme, sůl, pepř, pažitku mletou papriku (může být i pálivá, záleží na chuti) a vše rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Nakonec přidáme nasekané olivy, lžíci olivového oleje na zjemnění a pouze promícháme. Necháme také uležet přes noc. Na gril vkládáme nejprve vepřové maso, které necháme grilovat 5 minut z obou stran. Kuřecí maso se bude grilovat pouze 4 minuty z obou stran. Dip servírujeme v misce, aby si každý host mohl maso polít podle chuti.
© Maksim Shebeko – Fotolia.com
Vhodná příloha: zeleninový salát, grilované brambory v alobalu