Mečoun v alobalu s rajčaty a černými olivami

pesce spada con pomodorini e olive nereIngredience: 4 řízky z mečouna (tloušťka 1 cm), 1 citron, olivový olej, mořská sůl, 6 lístků máty, 2 stroužky česneku, špetka oregana, 400g malých rajčátek, 200g černých oliv, pepř

 

Postup: Plátky mečouna osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou z obou stran. Pak rybu položíme na plátky alobalu a ke každé porci přidáme stejné množství rajčat a oliv. Pak ještě přidáme nasekanou mátu a oregáno a nahrubo nasekaný česnek. Každý plátek jemně zakápneme olivovým olejem a pečlivě zabalíme do alobalu. V alobalu necháme 2 hodiny marinovat v lednici. Pak vkládáme na gril, kde necháme grilovat 7 minut. při servírování pouze přendáme obsah alobalu na talíř a nazdobíme.

© Lsantilli – Fotolia.com

Vhodná příloha: celozrnné pečivo

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1