Kuřecí čtvrtky na hořčičných semínkách s chutí šalvěje

Chicken and Potato RoastIngredience: 1 kuře, 6 lístků šalvěje, 3 lžičky hořčičných semínek, špetka kari, domácí grilovací koření, sůl, pepř, olej

 

Postup: Kuře zbavíme zbytků peří, dokonale očistíme a vyjmeme droby. Rozdělíme kuře na čtvrtiny a vložíme do misky. Do misky přisypeme rozdrcená hořčičná semínka, osolíme a opepříme. Nakonec ještě přidáme nasekané lístky šalvěje, zakápneme olejem a necháme 3 hodiny uležet v chladu. Pak kuřecí čtvrtky vkládáme na gril, nejprve kůží dolů a grilujeme 7 minut z obou stran. Při grilování potíráme zbytkem marinády. Při servírování můžeme dozdobit hořčičnými semínky.

 

Vhodná příloha: grilované plátky brambor

Related Posts