Ingredience: 300 g kuřecího masa, slunečnicový olej, sůl, mletá pálivá paprika, mletý pepř, česnek, dijonská hořčice, ostrý med, tavený sýr, vlašské ořechy, čerstvá petrželka, feferonky
Postup: Tohle bude trochu speciální recept, protože to bude na dřevěné špejli nebo tyčce. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu smíchanou z těchto surovin – slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, utřený česnek, mletá pálivá paprika, dijonská hořčice a ostrý med. Ostrý med je směs s chilli papričkami a dá se koupit. V této směsi si necháme maso pět hodin. Po uplynutí této lhůty si maso napícháme na dřevěné tyčky nebo špejle a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíř, sundáme z tyček a připravíme si doplněk. V misce si smícháme tavený sýr, utřený česnek, nasekané vlašské ořechy, najemno nasekanou petrželku a všechno dobře promícháme. Feferonky si podélně nařízneme, zbavíme jadérek a vnitřky naplníme připravenou směsí. Potřeme je olejem, zabalíme do alobalu a jen krátce grilujeme na roštu potřeném olejem. Hotové si vyndáme na talíř, vybalíme z alobalu a naservírujeme ke kuřecím filetům. Je to dosti ostrá příloha, takže by to měl jíst ten člověk, který to snese, protože feferonky sami o sobě jsou pikantní a mírně až nepatrně se to srazí, když se vyndají už zmíněná semínka.
Vhodná příloha: feferonky