Ingredience: 300 g kuřecího nebo krůtího masa, olivový olej, sůl, pepř, vejce, strouhanka, česnek, plnotučná hořčice, citrón, mletá sladká paprika, bulka, málo, petrželka, kadeřavý salát, rajčata
Postup: Obvykle bývá maso na hamburger hovězí, ale stále častěji se v tomto případě prosazuje drůbež. Tak začneme. Nejde o to, že maso bude jen tak plácnuté mezi dvě půlky bulky, ale bude se marinovat. Takže začneme. Kuřecí maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Mělo by být kulatého tvaru, aby to kopírovalo bulku, ale když se tak nestane, nic se neděje. Aby tedy bylo kulatého tvaru, musíme si maso namlet a smíchat s vejci, strouhankou a solí. Pak se vytvaruje plátek. Připravíme si marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, utřený česnek, plnotučnou hořčici a citrónovou kůru a šťávu a mletou sladkou papriku. V této směsi necháme maso tři hodiny. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a vkládáme ho na rozpálený gril, kde můžeme grilovat zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíř s papírovým ubrouskem a necháme okapat. Rozkrojíme si bulku a poloviny a obě je pomažeme bylinkovým máslem. To připravíme tak, že máslo si smícháme s jemně nasekanou petrželkou. Následně si vložíme na spodní polovinu maso, na něj položíme natrhaný kadeřavý salát, pokapaný citrónovou šťávou, na něj rajčata, překrojená na měsíčky a tohle všechno překlopíme druhou polovinou bulky. Hotovo a můžeme konzumovat.
Vhodná příloha: zelenina