Ingredience: 4 středně velká kuřecí prsa, 100g ementálu, domácí grilovací koření, 400g zelených fazolových lusků, 1 jarní cibulka, 4 stroužky česneku, 50d másla, sůl, pepř
Postup: Kuřecí prsa zbavíme povrchových blan a řádně omyjeme. Sýr ementál nastrouháme nahrubo na struhadle. Prsa si nakrojíme podélně přibližně do poloviny prsou. Do této kapsy dáme nastrouhaný sýr ementál a kraje spojíme namočenými párátky ve vodě nebo železnými jehlami. Kuřecí prsa následně posypeme domácím grilovacím kořením, solí, pepřem, zakápneme olejem a necháme v chladném místě uležet 3 hodiny. zelené fazolky propláchneme v cedníku a rozdělíme na 4 stejně velké hromádky do připravených čtverců z alobalu. Ke každé hromádce přidáme plátky stroužku česneku, trochu najemno nakrájené jarní cibulky, kousek másla, sůl, pepř a alobal zabalíme. Poté vkládáme na rozpálený gril, společně s kuřecími prsy. Prsa grilujeme 4 minuty z obou stran. Stejnou dobu necháme dusit také obsah alobalu s fazolkami. Servírujeme společně.
Vhodná příloha: bez přílohy
foto by © Maksim Shebeko – Fotolia.com