Ingredience: 300 g kuřecího masa, ananas, olivový olej, sůl, grilovací koření, kokosové mléko, cukr, mletá skořice, třtinový cukr, med, červená řepa, máslo, cibule, vejce, pepř
Postup: Tuto kombinaci jsme tu ještě na špízech neměli, tak se hned pustíme do přípravy. Kuřecí maso a ananas, který si ještě oloupeme nebo si seženeme kompotovaný, si omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Připravíme si marinádu, nejdříve na maso – olivový olej, sůl, grilovací koření a kokosové mléko. Na ananas si nachystáme tuto marinádu – olivový olej, sůl, cukr, mletá skořice, třtinový cukr a med. Každá ze surovin, jak maso, tak i ananas si necháme v té jeho marinádě přes noc. Další den si rozpálíme gril. Na špejle si dáváme pořadí – maso, ananas. Vkládáme špízy na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Během grilování můžeme potírat zbylými marinádami. Hotové špízy si vytáhneme na talíře a nachystáme si přílohu. Bude to červená řepa. Červenou řepu si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Dáme ji vařit do osolené vody. Na uvařené řepě seřízneme vršek a vnitřek vydlabeme. Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme vnitřek červené řepy, jemně nasekanou cibuli, nasekané natvrdo uvařené vejce, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Nyní si směs můžeme už takto hotovou dát ke špízům, případně je naplnit vydlabanou řepou.
Vhodná příloha: zelenina