Kuřecí srdíčka špikovaná slaninou na špízu

Kuřecí srdíčka špikovaná slaninou na špízu

Kuřecí srdíčka špikovaná slaninou na špízu
Kuřecí srdíčka špikovaná slaninou na špízu

Ingredience: 800g kuřecích srdcí, 100g anglické slaniny, 5 lžiček sójové omáčky, 5 lžiček worcesterové omáčky, 1 lžička medu, 1 lžička pasty ze zázvoru, sůl, pepř, snítka rozmarýnu, olej na marinádu, 2 lžičky sezamových semínek

 

Postup: Kuřecí srdíčka důkladně omyjeme a zbavíme případných blan na povrchu. Slaninu si nakrájíme na malé kousky, které se vejdou do srdíček. Pomocí špikovacího nože každé srdíčko prošpikujeme kouskem slaniny. V misce si mezitím smícháme olej, sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, med, pastu ze zázvoru, nasekaný rozmarýn, sůl, pepř a sezamová semínka. Celou marinádu promícháme a vložíme do ní kuřecí srdce. Necháme marinovat přes noc. Pak kuřecí srdce vyjmeme a napícháme na grilovací jehly nebo namočené špejle. Vložíme špízy na gril a necháme 10 minut grilovat. Při grilování potíráme marinádou a otáčíme.

 

Vhodná příloha: salát z rukoly, grilovaná zelenina

 

Related Posts