Nakládaná vinná klobása v rozmarýnu a česneku

Nakládaná vinná klobása v rozmarýnu a česneku

Nakládaná vinná klobása v rozmarýnu a česneku
Nakládaná vinná klobása v rozmarýnu a česneku

Ingredience: 800g vinné klobásy, 100ml olivového oleje, 1 hrst rozmarýnu, sůl, pepř, 2 rajčata, 4 stroužky česneku

 

Postup: Vinnou klobásu opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a vložíme do velké misky. Do menší misky nalijeme olivový olej, přidáme prolisovanou šťávu z rajčat, nasekaný rozmarýn, pepř a utřený česnek se solí. Vše důkladně promícháme a rozmělníme, aby se chuť a vůně rozmarýnu dostala dostatečně do oleje. Pak vzniklou marinádu nalijeme na vinnou klobásu, řádně promícháme a na 24 hodin uložíme do lednice. Druhý den klobásu rozkrojíme na 4 stejné části, které zabalíme do „šneka“. Každého šneka uprostřed propíchneme špejlí nebo grilovací jehlou, aby se při grilování nerozvinul a vložíme na rozpálený rošt. Grilujeme 5 minut z každé strany a při otáčení potřeme zbylou rozmarýnovou marinádou.

Klobásu nemusíte kupovat, složení je jedoduché – stejně jako recept na vinnou klobásu

 

Vhodná příloha: vařené brambory

Related Posts

Domácí turistický salám

Suroviny na 5 kg 1,2 kg libového hovězího (naloženého) 1 kg hovězích výřezů 1 kg hovězí kýty (mladší maso) 0,8

Domácí šunka

[caption id="attachment_5285" align="alignright" width="300"] Hotová domácí šunka[/caption] Suroviny 10 kg libového vepřového, nejlépe z kýty, ale může být například i
Domácí habanossi

Domácí habanossi

[caption id="attachment_5277" align="alignright" width="300"] Domácí habanossi[/caption] Suroviny Skopová střeva v kalibru 20-22 mm 1 kg hovězí přední 1,3 kg ořezky

Domácí uherská klobása

[caption id="attachment_5273" align="alignright" width="300"] Domácí uherská klobása[/caption] Suroviny Na 10 kg uherských klobás budeme potřebovat: 4 kg vepřové plece 5