Ingredience: 800g vinné klobásy, 100ml olivového oleje, 1 hrst rozmarýnu, sůl, pepř, 2 rajčata, 4 stroužky česneku
Postup: Vinnou klobásu opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a vložíme do velké misky. Do menší misky nalijeme olivový olej, přidáme prolisovanou šťávu z rajčat, nasekaný rozmarýn, pepř a utřený česnek se solí. Vše důkladně promícháme a rozmělníme, aby se chuť a vůně rozmarýnu dostala dostatečně do oleje. Pak vzniklou marinádu nalijeme na vinnou klobásu, řádně promícháme a na 24 hodin uložíme do lednice. Druhý den klobásu rozkrojíme na 4 stejné části, které zabalíme do „šneka“. Každého šneka uprostřed propíchneme špejlí nebo grilovací jehlou, aby se při grilování nerozvinul a vložíme na rozpálený rošt. Grilujeme 5 minut z každé strany a při otáčení potřeme zbylou rozmarýnovou marinádou.
Klobásu nemusíte kupovat, složení je jedoduché – stejně jako recept na vinnou klobásu
Vhodná příloha: vařené brambory