Ingredience: 300 g kuřecího masa, slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, rajský protlak, kečup, med, citrón, jablková povidla, cukr, kysané zelí, zakysaná smetana, vejce, muškátový květ, strouhanka, máslo
Postup: Dnešní kuřecí stehna v tomto receptu budou ve velmi jemné a sladké marinádě. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si sladkou a jemnou marinádu. Smícháme slunečnicový olej, sůl, mletou sladkou papriku, rajský protlak, kečup, med, citrónovou šťávu a kůru, jablková povidla a cukr. V této marinádě necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si rozpálíme gril, maso vyndáme z marinády a vkládáme na něj, přičemž grilujeme zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíř a pokračujeme v dalším. Příloha bude poměrně vydatná. Kysané zelí neproplachujeme, chceme, aby nám zůstal v zelí i ten nálev, překrájíme, dáme do misky, přidáme zakysanou smetanu, vejce, žloutky, muškátový květ, sůl a strouhanku. Z této směsi uděláme těsto, tvarujeme takové knedlíky nebo jaký tvar kdo chce, vkládáme do osolené vroucí vody a vaříme zhruba sedm minut, záleží však na tom, kdy vyplavou a tehdy jsou hotové. Hotové vybereme, dáme na talíř a polijeme rozpuštěným máslem. Podáváme k už nachystaným kuřecím stehnům. Těsto by mělo být hustější a musí držet, aby se nerozpadlo.
Vhodná příloha: zelenina