Kuřecí stehna ve sladko-kyselé směsi

Kuřecí stehna ve sladko-kyselé směsi

Kuřecí stehna ve sladko-kyselé směsi
Kuřecí stehna ve sladko-kyselé směsi

Ingredience: 300 g kuřecích stehen, slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, rajský protlak, ocet, rajčata, salátová okurka, bílý jogurt, česnek, citrón, pažitka

 

 

Postup: Tento recept nebude nijak ostrý, tudíž se hodí pro všechny. Kuřecí stehna si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu smícháním těchto surovin – slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, rajský protlak, ocet a rajčatová šťáva. V této směsi necháme maso 24 hodin, čili celý jeden den. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíř a můžeme si nachystat omáčku. Salátovou okurku si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nastrouháme ji na hrubém struhadle. Vezmeme si hlubší misku, dáme do ní bílý jogurt, nastrouhanou okurku, česnek a citrónovou šťávu. Důkladně rozmícháme a přidáme najemno nasekanou pažitku a znovu důkladně rozmícháme. Podle chuti ještě dosolíme. Hotovou omáčku podáváme ke kuřecím stehnům. Pokud někdo nemá rád salátovou okurku, může použít sterilovanou, případně úplně jinou zeleninu nebo také se omáčka může změnit ve sladkou variantu, avšak jelikož je kuře tak trochu nasládlé, tak by se spíše hodila slaná verze omáčky.

 

 

Vhodná příloha: omáčky

Related Posts