Ingredience: 300 g kuřecích křídel, sůl, olivový olej, smetana ke šlehání 33 %, tvaroh, tvrdý sýr, pepř, mletá pálivá paprika, chilli koření, med, citrón, černé pivo, kečup, tvrdý sýr
Postup: Přestože se jedná o oblíbenou drůbež, tak kuřecím křídlům se lidé dost vyhýbají. Je to hlavně z toho důvodu, že na nich není až zas tolik masa, jak by si strávníci představovali. Kromě toho jim také přijdou trochu divná na jídlo, ale po dnešku tato skupina třeba změní názor. Takže kuřecí křídla si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si tuto marinádu – olivový olej, sůl, pepř, mletá pálivá paprika, chilli koření, med, citrónová šťáva a černé pivo. V této směsi necháme křídla marinovat přes noc. Druhý den si rozpálíme gril a křídla grilujeme zprudka po všech stranách. Hotová si vyndáme na talíř a můžeme podávat. Někomu bude stačit kečup, do kterého si můžeme křídla namáčet a další by si rádi připravili i nějakou tu omáčku. Smícháme si na ni tvaroh, smetanu, nastrouhaný tvrdý sýr a sůl. Vše důkladně promícháme a můžeme podávat. Kdo má tvrdé sýry v oblibě, může si přidat i více množství, protože v tomto případě platí čím více, tím lépe, avšak na druhé straně všeho s mírou. Můžeme tento pokrm podávat s rozmanitými druhy příloh, podle toho, na co zrovna máme chutě.
Vhodná příloha: kuskus, rýže, dipy