Ingredience:

1 krocan, očištěný
oblíbená grilovací omáčka
1 rozpůlená cibule
1 řapíkatý celer
2 hrnky kuřecího vývaru
víno nebo voda
Detaily receptu:
„Small“ vajíčko dokáže připravit pětikilového krocana nebo krocaní prsa. „Medium“ vajíčko zvládne devítikilového krocana a „large“ vajíčko zvládne desetikilového krocana a konečně „XL“ vajíčko zvládne desetikilové krocany dokonce dva!
Vajíčko připravte na nepřímé grilování, že ho rozpálíte na 180°C. Můžete přidat dřevěné špalíky například pekanového dřeva, aby masu dodalo specifickou chuť a hnědou barvu masa krocana.
Pokud použijete vertikální držák, tak krocana pověste nad odkapávací misku. Přidejte tam cibuli a celer a misku naplňte kuřecím vývarem, vínem a vodou. Druhou možnosti je, že krocana položíte na rošt.
Krocana uďte tak, že musíte počítat s 12 až 15 minutami na každých půl kila, do doby kdy maso na prsou dosáhne teploty 70°C. Průběžně potírejte krocana šťávou z odkapávací misky.