Ingredience: 300 g kuřecího masa, slunečnicový olej, sůl, plnotučná hořčice, kremžská hořčice, sladká hrubozrnná bavorská hořčice, kopr, rajčata, cibule, ocet, cukr, mletý pepř, voda, banány, rybízová marmeláda, máslo, smetana ke šlehání 33 %
Postup: Tento recept bude velmi jednoduchý. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, plnotučná hořčice, kremžská hořčice, sladká hrubozrnná bavorská hořčice a najemno nasekaný kopr. V této směsi necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme a dáme na gril, který je rozpálený a grilujeme zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíř a pokračujeme dále. Nachystáme si rajčatový salát. Rajčata a cibuli si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Obě dvě zeleniny si nakrájíme na měsíčky. V misce si smícháme ocet, olej, cukr, mletý pepř, sůl a vodu. Vše důkladně rozmícháme a přelijeme zeleninu touto směsí. Opět znovu rozmícháme a přidáme ke kuřecím plátkům. Ještě si nachystáme sladkou verzi přílohy. Banány oloupeme a podélně rozřízneme. Jednu stranu potřeme marmeládou a přiklopíme druhou polovinou. Takto nachystané banány si dáme na máslem potřený alobal, zabalíme a krátce grilujeme. Hotové vyndáme na talíř k masu a ještě polijeme šlehačkou vyšlehanou ze smetany ke šlehání s cukrem.
Vhodná příloha: saláty, ovoce