Ingredience: 4ks velkých jehněčích kotlet, 70ml šťávy z hrušek (nebo 100 hruškový džus), 1 jarní cibulka, 6ml sójové omáčky, sůl, pepř, 30g tmavého cukru a 15ml koňaku.
Postup: Plátky kotlety si jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Do misky si přelijeme hruškovou šťávu, přidáme cukr, sójovou omáčku a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Vše důkladně mícháme, než se cukr rozpustí. Poté vmícháme koňak a vložíme maso. Necháme marinovat minimálně 1 hodinu. Maso vyjmeme, necháme odkapat a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme z každé strany 5-6 minut a po sundání z grilu necháme 2-3 minuty uležet. Při podávání můžeme přelít jemnou hořčičnou omáčkou.
Vhodné přílohy: opékaná bageta, grilované brambory