Ingredience: 300 g jehněčího masa, slunečnicový olej, sůl, zeleninový vývar, masový vývar, jehněčí vývar, kuřecí vývar – ani jeden by neměl být z kostky, brambory, máslo, zelená bylinka na ozdobu
Postup: Jehněčí maso bude v tomto případě dosti šťavnaté díky marinádě, která bude trochu jiná než obvykle. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si tekutou marinádu. Smícháme si zeleninový vývar, masový vývar, jehněčí vývar, kuřecí vývar a sůl. V této směsi necháme maso tři dny – 72 hodiny. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády, potřeme ho důkladně slunečnicovým olejem a dáme na rozpálený gril, kde ho grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové maso si vyndáme na talíř a posypeme zelenou bylinkou dle vlastního výběru. Nyní zvolna přejdeme k bramborám. Ty si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Měly by být menšího a kulatého tvaru, ale když se tak nestane, tak se nic neděje. Pokud budou větší, překrájíme na menší kousky. V pánvi si rozpustíme máslo a vložíme na něj brambory, které smažíme dočervena a doměkka. Hotové posolíme a můžeme podávat k masu. Pokud by někdo chtěl grilovanou variantu, tak brambory obalí nebo bude potírat zbylou marinádou a dá je na gril. I tenhle způsob je v tomto případě možný a vhodný.
Vhodná příloha: brambory