1 až 1,5 kg jehněčího hřbetu; po 1 – 4 lžičkách tymiánu, šalvěje, papriky a rozetřeného česneku; 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 1 cibule, sůl.
Již při nákupu masa požádáme řezníka, aby nám nasekal spodní kost kotlet tak, aby bylo možno po grilování maso lehce rozporcovat. Grilujeme vcelku.
Maso omyjeme, osušíme a silně do něho vetřeme všechno připravené koření. Necháme 1 hodinu odpočívat. Pak maso a rozpálený grilovací rošt silně potřeme olejem. Jehněčí hřbet grilujeme asi 1 hodinu za častého otáčení. Pak maso potřeme připravenou směsí z hořčice a najemno nakrájené cibule a ještě grilujeme dalších asi 20 minut. O stupni propečení se přesvědčíme posouzením barvy masa u kosti. Nakonec mírně osolíme a podáváme co nejteplejší.
Příloha: čerstvý černý chléb, libovolná pikantní omáčka.
Doba přípravy: 2 hod. 30 min.