Ingredience: 8 jehněčích kotlet, hrst tymiánu, hrst rozmarýnu, hrst koriandru, 2 lžičky pepře čtyř barev, sůl, olej, 4 hlavičky česneku
Postup: Jehněčí kotlety posolíme z obou stran. Do misky si nalijeme olej, do kterého nasekáme koriandr, tymián i rozmarýn a důkladně promícháme. Ve hmoždíři si nahrubo rozbijeme pepřové kuličky a nasypeme je na maso. Do misky s bylinkovým olejem vkládáme jehněčí žebra a důkladně promícháme tak, aby se marináda dostala na každý kus. Vše pak necháme 24 hodin rozležet na chladném místě. Druhý den z masa odstraníme zbytky bylin, ty by se na grilu připalovaly, a kotlety dáme na rozpálený gril, kde grilujeme 4 minuty z každé strany. Česnek necháme ve slupce, jen ho rozpůlíme a rozpůlenou částí vložíme na gril, kde grilujeme 4 minuty.
Vhodná příloha: bramborové pyré