Ingredience: 8 jehněčích kotletek s hmotností min.150g, 120g sušených švestek, 60g másla, kůra z 1 citronu, 3 snítky rozmarýnu, 2 lžičky medu, lžička sušeného česneku, sůl, pepř, 1 chilli paprička, špetka portského vína
Postup: Jehněčí kotletky si naporcujeme a důkladně odstraníme povrchové blány. V hmoždíři mezitím rozmělníme rozmarýn, sušený česnek a citrónovou kůru. Vše důkladně rozdrtíme a přidáme k masu, důkladně vetřeme do masa, zakápneme olivovým olejem a necháme marinovat 4 hodiny v chladu. Druhý den vyndáme maso, vložíme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran po dobu 5-ti minut. Společně s masem si na gril vložíme také pánev, na které necháme rozehřát máslo, orestujeme na něm sušené švestky. Až švestky povolí, přidáme portské víno, med a chilli papričky. Necháme zredukovat po celou dobu grilování masa. Při servírování každý kousek masa podlijeme omáčkou.
Vhodná příloha: bramborové pyré