Ingredience: 300 g jehněčích kotlet, slunečnicový olej, sůl, česnek, světlé pivo, mletý pepř, ocet, voda, bylinky dle vlastního výběru, sýr feta, červená a žlutá paprika, mrkev, pórek, květák, máslo, sterilovaná kukuřice, sterilovaný hrášek, čínská kořenící směs, pasta ze zeleného pepře, citrón
Postup: Tentokrát bude jehněčí maso, konkrétně kotlety v takové spíše mužské marinádě, ovšem je to recept pro každého dospěláka. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu smícháním těchto surovin – slunečnicový olej, sůl, utřený česnek, světlé pivo, mletý pepř, ocet a voda. V této směsi necháme jehněčí kotlety tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si rozpálíme gril a maso vyndané z marinády na něj vkládáme, kde grilujeme zprudka. Hotové si vytáhneme na talíř, kde ho posypeme bylinkami omytými pod tekoucí vodou, osušenými a nakrájenými nebo natrhanými, k tomu si ještě na maso rozdrobíme sýr feta a maso pokapeme citrónovou šťávou. Maso je nachystané a zvolna se může přejít k příloze. Papriky si rozkrojíme, vydlabeme semínka a spolu s oloupanou mrkví, pórkem a květákem omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nyní přijde krájení – papriky na větší kousky, mrkev na kostičky, pórek na kolečka, květák se rozebere na růžičky. Mrkev a květák si povaříme chvíli v osolené vodě. Máslo si rozehřejeme v kastrolu a opečeme si na něm papriky a pórek. Přidáme mrkev, květák, scezený hrášek a scezenou kukuřici a za stálého míchání opékáme několik minut. Zeleninu ochutíme čínskou kořenící směsí a pastou ze zeleného pepře. Ještě chvíli mícháme a můžeme sundat a podávat.
Vhodná příloha: zelenina