Jehněčí pečeně na hořčici

Jehněčí pečeně na hořčici

Jehněčí pečeně na hořčici
Jehněčí pečeně na hořčici

Ingredience: 300 g jehněčí pečeně, slunečnicový olej, sůl, česnek, grilovací koření, plnotučná hořčice, sterilovaný kopr, med, pórek, vejce, mletý pepř, tvrdý sýr, máslo

Postup: Hořčice bude patřit k zásadní surovině v marinádě, protože dokáže přebít i mléčné aroma, kterým toto maso disponuje. Takže si jehněčí pečeni omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu smícháním těchto surovin – slunečnicový olej, sůl, utřený česnek, grilovací koření, plnotučná hořčice, sterilovaný kopr a med. V této marinádě necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso vyndané z marinády na něj vkládáme a grilujeme ze všech stran do hotova. Když je měkké, vyndáme si na talíř a připravíme přílohu. Ta bude taková vegetariánská, ale dobrá. Pórek si omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na tenká kolečka. Povaříme ho v osolené vodě asi dvě minuty, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Pekáč si vymažeme máslem, klademe do ně pórek a zalijeme ho rozšlehanými vejci se solí, mletým pepřem a nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem. Vložíme do trouby a zapékáme plus minus 20 minut, ale každá trouba peče jinak, takže je to jenom hrubý nástřel. Hotové podáváme k jehněčí pečeni.

Vhodná příloha: zelenina

Related Posts

Grilované jehněčí na bylinkách s bramborami

Grilované jehněčí na bylinkách s bramborami

[caption id="attachment_5080" align="alignright" width="300"] Grilované jehněčí na bylinkách s bramborami[/caption] Ingredience: 300 g jehněčího masa, slunečnicový olej, sůl, zeleninový vývar,