Ledvinové ražniči

600 g vepřových nebo telecích ledvinek, mletý pepř, sůl, 2 lžíce oleje, 100 g slaniny, 4 lžíce krájené cibule.

Ledvinky rozpůlíme a po vyříznutí močovodů opláchneme v horké vodě, osušíme utěrkou a nakrájíme na menší kousky. Okořeníme mletým pepřem a pokapeme olejem. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka. Střídavě napichujeme na kovovou jehlu připravené ledvinky, slaninu a cibuli. Připravené ražniči srovnáme na grilovací rošt a po každé straně grilujeme 3 minuty. Hotové ražniči osolíme.

Příloha: bramborová kaše, hořčicová omáčka.

Doba přípravy: 30 minut.

Related Posts

Ostré játrové špízy

Ostré játrové špízy

[caption id="attachment_4864" align="alignright" width="300"] Ostré játrové špízy[/caption] Ingredience: 300 g vepřových jater, olivový olej, sůl, mletý černý pepř, mletý barevný
Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

[caption id="attachment_3845" align="alignright" width="300"] Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré[/caption] Ingredience: 700g vepřových jater, 100g brusinek, špetka jalovce, snítka
Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

[caption id="attachment_3772" align="alignright" width="299"] Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem[/caption] Ingredience: 600g vepřových jater, 2 jablka, 4