Telecí ledvinky na roštu

4 telecí ledvinky, mletý pepř, sůl, 100 g slaniny bez kůže, 3 lžíce másla.

Telecí ledvinky zbavíme tuku, ve kterém jsou obaleny, blan a ostrým nožem je podélně rozřízneme. Vyřízneme močovody. Ostrým špičatým nožem uděláme v každé půli ledvinek otvor, kterým protáhneme plátek slaniny. Opepříme a osolíme. Při dosažení pracovní teploty dáme na rošt půlky telecích ledvinek a grilujeme nejprve asi 4 minuty, kleštěmi obrátíme a grilujeme znovu asi 5 minut. Hotové ledvinky klademe na nahřátý talíř.

Příloha: opékané brambory sypané zelenou petrželkou, tatarská omáčka.

Doba přípravy: 30 minut.

Related Posts

Ostré játrové špízy

Ostré játrové špízy

[caption id="attachment_4864" align="alignright" width="300"] Ostré játrové špízy[/caption] Ingredience: 300 g vepřových jater, olivový olej, sůl, mletý černý pepř, mletý barevný
Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

[caption id="attachment_3845" align="alignright" width="300"] Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré[/caption] Ingredience: 700g vepřových jater, 100g brusinek, špetka jalovce, snítka
Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

[caption id="attachment_3772" align="alignright" width="299"] Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem[/caption] Ingredience: 600g vepřových jater, 2 jablka, 4