Telecí srdce na slanině

2 telecí srdce, 1 lžíce oleje, špetka bílého pepře, špetka rozmarýny, 150 g slaniny, 1 cibule, 2 lžičky sladké papriky.

Telecí srdce rozpůlíme, odstraníme blány a zbytek sražené krve, důkladně opereme v chladné tekoucí vodě a osušíme. Srdce ze všech stran důkladně potřeme olejem a vetřeme do něho pepř a rozmarýnu. Obě půlky srdce obalíme plátky slaniny a vše zpevníme několika párátky nebo silnější nití. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na nepříliš tenké plátky. Zbývající olej smísíme se sladkou paprikou, do této směsi ponoříme na chvíli cibulové plátky, které pak opečeme na kraji grilu pěkně dozlatova a křupava. Na dřevěném uhlí grilujeme rovněž telecí srdce, a to za stálého otáčení asi 25 minut nad středním žárem.

Příloha: pestrý zeleninový salát, brambory pečené v popelu.

Doba přípravy: 40 minut.

Related Posts

Ostré játrové špízy

Ostré játrové špízy

[caption id="attachment_4864" align="alignright" width="300"] Ostré játrové špízy[/caption] Ingredience: 300 g vepřových jater, olivový olej, sůl, mletý černý pepř, mletý barevný
Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

[caption id="attachment_3845" align="alignright" width="300"] Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré[/caption] Ingredience: 700g vepřových jater, 100g brusinek, špetka jalovce, snítka
Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

[caption id="attachment_3772" align="alignright" width="299"] Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem[/caption] Ingredience: 600g vepřových jater, 2 jablka, 4