Ingredience: 4 bulky, 400g uvařených fazolí, 1 větší cibule, hrst sušených hub, 4 stroužky česneku, hrst koriandru, hrst tortilových lupínků, sůl, pepř, kmín, strouhanka podle potřeby, chilli omáčka, 4 lžíce kečupu, 4 listy hlávkového salátu, 2 rajčata
Postup: Na pánvi si necháme rozehřát olej, ve kterém necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme namočené a zcezené houby, kmín a také necháme orestovat. Mezitím si v misce rozmělníme uvařené fazole, přidáme obsah pánve, nasekané tortilové placky, koriandr, ochutíme solí, pepřem, chilli omáčkou a podle potřeby přidáme strouhanku. Z této směsi tvarujeme placky, které potřeme olejem a vkládáme na gril. Necháme grilovat asi 3 minuty z každé strany. Na grilu necháme asi 1 minutu opéct rozpůlené bulky. Spodní bulku pro hamburger potřeme kečupem, přidáme list salátu, plátky rajčat a přidáme grilované placky z fazolí. Vrchní polovinu bulky také potřeme kečupem a přiklopíme na burger