Ingredience: 300 g tvrdého sýra, sendviče, sůl, olivový olej, rajčata, kari koření, plnotučná hořčice, wasabi
Postup: Tento recept patří mezi chuťovky. Jedná se o velmi nenáročný postup, takže to zvládne opravdu každý. Vezmeme si jako první sendviče. Nebudeme je nakládat, jenom prostě osolíme a potřeme olivovým olejem, avšak jelikož budou dva, tak první po horní straně a druhý po té spodní. Aby to bylo více chápatelné – mezi dva sendviče se vloží plátek tvrdého sýra, avšak ne tenký, ale tlustější. Takto nachystané sendviče si vložíme na rozpálený gril a grilujeme tak dlouho, dokud nezačnou mít tmaví barvu a také dokud se nezačne topit sýr. Hotové sendviče si vytáhneme, dáme na talíře a nachystáme si rajčata. Omyjeme si je pod tekoucí vodou a osušíme. Rozkrojíme je na poloviny a dáme do takto připravené marinády – olivový olej, sůl, kari koření, plnotučná hořčice a wasabi. Necháme je v této směsi pouze dvě hodiny, to protentokrát stačí. Po dvou hodinách si opět rozpálíme gril a vkládáme na něj rajčata, která grilujeme zprudka. V případě nutnosti je můžeme ještě zakápnout olivovým olejem. Hotová si vyndáme na talíře a přidáme k sendvičům. Jak je vidno, nejedná se o těžký pokrm na žaludek, takže si to mohou dopřát opravdu všichni. Přece nikde není psáno, že se musí stále grilovat pouze maso.
Vhodná příloha: zelenina