Ingredience: 300 g sýru ke grilování, sůl, olivový olej, pepř, bazalka, česnek, hladká mouka, vejce, strouhanka, cibule, grilovací koření, pita chléb
Postup: Grilované sýry patří mezi chuťovky. V tomto receptu si ukážeme, jak na něj. Se sýrem se vlastně nemusí nic moc dělat, co se týká očisty. Nemusíme ani omývat, tím pádem ani osušit, prostě nic. Tvrdý sýr, respektive sýr určený ke grilování, si tedy vezmeme a nakrájíme na kusy. Záleží na tom, jestli chceme kulaté, hranaté, čtvercové, obdélníkové – prostě jakékoliv. Každý si může udělat svůj vlastní tvar, nikde není předepsáno, že to musí být ten konkrétní. Ovšem měla by to být silnější vrstva – lepší než na průhledné plátky. Nyní si připravíme marinádu – olivový olej, sůl, pepř, bazalka, česnek. V této marinádě necháme dvě hodiny. Po uplynutí této doby sýr ještě obalíme v trojobalu – hladká mouka, vejce, strouhanka. Dáme na rozpálený gril, kde grilujeme jemnějším způsobem. Hotový sýr si vyndáme na talíř a připravíme si cibuli. Tu si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Rozkrojíme na poloviny, pokapeme olivovým olejem, posypeme grilovacím kořením a zprudka ogrilujeme. Hotovou cibuli vyndáme a podáváme k sýru. Jako přílohu doporučujeme pita chléb, který si můžeme opéci na oleji nebo nasucho na pánvi.
Vhodná příloha: zelenina, pita chléb