Na zmrzlinu: 300g měkkého tvarohu, 2 vanilkové cukry, 2 lžičky lesního medu, 1 citron, 40ml rumu, 150ml smetany ke šlehání.
Na meruňky: 8 čerstvých meruněk, 100ml kvalitní brandy, 6-8 lístků máty, 50g pistácií
Postup: Nejprve si samozřejmě připravíme zmrzlinu, aby stihla dostatečně zmrznout. Do misky si dáme tvaroh, do kterého přidáme šťávu z ½ citrónu a všechny ostatní suroviny na zmrzlinu. Pomocí mixéru důkladně vyšleháme. Pak v misce obsah urovnáme a vložíme do mrazáku, kde necháme chladit do druhého dne. Mezitím si rozpůlíme meruňky a vyjmeme pecku. Rozpůlené meruňky si vložíme také do misky, kam přidáme nasekané pistácie lístky máty a vše zakápneme brandy. Také vložíme do chladu a necháme uležet do druhého dne. Druhý den meruňky osušíme utěrkou a vložíme na gril, kde grilujeme 3 minuty z každé strany. Pak přendáme meruňky na talíř, kde je ještě přelijeme trochou brandy s pistáciemi a mátou. Nakonec k meruňkám přidáme ještě 1 nebo 2 kopečky zmrzliny a můžeme podávat.
© vanillla – Fotolia.com