Ingredience: 3 hrnky hladké mouky, ¾ hrnku teplého mléka, lžička prášku do pečiva, lžička sušeného droždí, lžička cukru, lžička soli, 12 plátků sýru chedar, plechovka sterilovaného hrášku
Postup: Hladkou mouku dáme do větší misky, smícháme s cukrem, droždím, práškem do pečiva a solí. Dobře vše promícháme a pak nalijeme také mléko. Vše vařečkou nebo rukama vypracujeme v hladké těsto a necháme 2 hodiny kynout na teplém místě (na topení, v troubě, pod peřinou). Po dvou hodinách těsto znovu zpracujeme, aby bylo opět hladké. Z této porce si připravíme 8 stejně velkých kuliček těsta, které rozválíme na plátky o síle 1cm. Plátky jemně pomoučíme a můžeme vkládat na gril. Na grilu necháme 3 minuty z každé strany, až začne těsto zlátnout. Po otočení dáme na vrchní upečenou stranu sterilovaný hrášek a přiklopíme plátky sýra.
Tento pokrm může být samostatným pokrmem s bílým jogurtem, ale hodí se i k masům