Ingredience: 4 bulky, 700g krůtího masa, 4 stroužky česneku, 50g anglické slaniny, 2 šalotky, 4 listy římského salátu, sůl, pepř, 4 plátky sýru eidam, 2 rajčata, 1 cibule, 2 nakládané okurky, 4 lžíce krémžské hořčice, 4 lžíce kečupu, strouhanka dle potřeby
Postup: Krůtí maso najemno nameleme do misky a přidáme také namletou anglickou slaninu. Do misky k masu také přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku, společně s utřeným česnekem. Ochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme a dáme na 3 hodiny uležet do chladu. Po vyjmutí z masa vytvarujeme placky o velikosti bulek. Pokud je krůtí maso příliš vodnaté, přidáme do směsi podle potřeby strouhanku. Placky potřeme olejem a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme 3 minuty z každé strany. Na gril ke konci přidáme také rozpůlenou bulku, aby se také opekla. Na spodní část bulky dáme kečup, polovinu listu římského salátu, maso, plátek sýra, plátky nakládané okurky a rajčete a pár koleček cibule. Nakonec dáme druhou polovinu salátu, vrchní bulku potřeme hořčicí a přiklopíme na hamburger.
Zdroj – recepty na hamburgery